Tarif

Çikolatalı Babka

Nefis çörek hamuru ve çikolatalı dolgusu ile Meşhur Babka tarifi nasıl yapılır? Babka çöreği nasıl yapılır? Ev yapımı çikolatalı babka tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 9B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
200 ml Pınar Süt
Pınar
8 g kuru maya
400 g un
40 g toz şeker
1 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
İç Dolgu Harcı için:
90 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g bitter çikolata
70 g esmer şeker
20 g kakao
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
Karamel Şurubu için:
50 g toz şeker
20 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Sütü ılık olacak şekilde ısıtın ve içine mayayı ekleyerek karıştırıp kenara alın.
  • Un, şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alın. Mayalı sütü ekleyerek mikserin palet ucu ile karıştırmaya başlayın. Bu sırada tereyağını bir cezvede eritin.
  • Hamur toparlanmaya başladığında erittiğiniz yağın yarısını hamurun üzerine dökerek karıştırmaya devam edin. Hamur yağı çektiğinde kalan tereyağı da ekleyin. Yağı tamamen çektiğinde mikseri kapatın ve hamuru, hafifçe yağladığınız temiz bir kaba alarak üzerini streçleyin.
  • İç Dolgu Harcı için: Tereyağını eritin. İçine çikolatayı ve esmer şekeri ekleyin, karıştırıp eritin. Kakaoyu da ekleyip karıştırın.
  • Hamur 2 katı kadar kabardığında hamuru alıp dikdörtgen şeklinde açın. İçine çikolatalı harcı dökün ve hamurun tamamına sürün. Hamuru rulo yapıp buzluğa atın ve 5 dakika bekletin.
  • Fırını 180°C ısıtın.
  • Hamuru buzluktan alıp boydan 2 parçaya kesin. Örgü yaparak uçlarını birleştirin ve baton kalıba yerleştirin.
  • Hamurun üzerine 1 adet yumurta sarısını sürün. Üzeri renk değiştirinceye kadar 30 dakika kadar fırında pişirin.
  • Karamel Şurubu için: Toz şekeri bir tencereye alıp tabanına yayın ve kısık ateşte eritin. Başından ayrılmadan ve karıştırmadan bekleyin. Tüm şeker eriyip rengi koyulaşmaya başladığında hemen ocaktan alın ve içine suyu dökerek hızlıca karıştırın. Bu esnada su sıçramasına karşı dikkatli olun.
  • Fırından çıkardığınız çikolatalı ekmeğin üzerine karamel şurubunu sürerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yağlı Ramazan Çöreği
70 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Tahinli Çörek
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Susamlı Tuzlu Ekler Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Esra Tokat
· 17.05.2022

Babka ekmeğini çok severim. Ellerinize sağlık

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 17.05.2022

Çok teşekkürler :)

İnci Dinek
· 19.05.2022

Bunu denicem ama chef mikserimiz yok elde yogursak olur mu ?

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 20.05.2022

Merhaba İnci Hanım, instagram uygulaması üzerinden babka videomuzu detaylı izleyebilirsiniz. El mikserinin yoğurma ucu varsa onunla da yapabilirsiniz. @kivirciksef 🌸

İnci Dinek
· 20.05.2022

Evet evet takip ediyorum sizi cok sey ogreniyorum tesekkur ederim vildan hanim ama vildan hnm biizm firin tabii alt ust kac derece olur mikrodalga firin buyuk firinlardan degil 200 ve ya 250 dereyece kadar ayari var