Tarif

Enchilada

30 dakikada hazırlayabileceğiniz, tavuklu nefis enchilada tarifi.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et
Fırın
Enchilada

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
200 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
200 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar Ürünü
8 adet küçük tortilla ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 ml tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze soğan
3 g kişniş
3 g karabiber
3 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
  • Üzerine kıyılmış yeşillikleri, baharatları, kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Daha sonra ekşi krema ve tavuk suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı tortilla ekmeklerine sarıp bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerini bolca cheddar peyniri ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirip servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (4)

Hazal Roman
31.01.2020

Chef enchilada nedir

Kısık Ateş
03.02.2020

Merhaba Hazal, Meksika mutfağından çıkan ve Amerikan mutfağında da yer alan bir yemektir. Bizler kendi yorumumuzu katarak böyle bir tarif geliştirdik. Denemeni öneriyoruz, hoşça kal.

uğur demiröz
19.03.2020

Tavuklarım pişmedi, chedarlarım ise yandı ve peynir özelliğini kaybetti. Nerede hata yapmış olabilirim ?

Kısık Ateş
20.03.2020

Merhaba Uğur, Enchilada'yı hazırlamadan ve fırında pişirme aşamasına gelmeden önce haşlanmış tavuk kullanmış olman gerekiyor. Bunun yanı sıra fırın derecesi yüksek kaldıysa o da yanmasına sebep olmuştur. Malzeme listesi ve yapım aşamalarını tam ve doğru olarak uygulayarak tekrar denemeni tavsiye ediyoruz.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
70 Dakika
4-6 Kişilik
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları