- Tarifler
- Et
- Kırmızı Et
- Etli Patlıcan Güveç
Tarif
Etli Patlıcan Güveç
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Etli Patlıcan Güveç tarifi, nasıl yapılır? Güveçte patlıcanlı güveç yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
100 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Paylaş
- 9B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg dana eti, tranç
5 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet yeşil biber
350 ml et suyu
25 g biber salçası
30 g kuyruk yağı
15-20 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Dana etini kuşbaşı doğrayın.
- 2Patlıcanları alacalı soyun, iri küpler halinde doğradıktan sonra tuzlu soğuk suda 15-20 dakika bekletin.
- 3Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
- 4Toprak bir güvecin dibine ince bir katman halinde kuyruk yağını serin. Kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakları tek kat halinde dizin. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri yayın.
- 5Patlıcanları elinizle suyu kalmayana kadar sıkın ve etlerin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
- 6Ardından doğranmış biber ve domatesleri hiç karıştırmadan güvece yerleştirin.
- 7Et suyunun içerisine salçayı ekleyip güzelce karıştırın. Güvecin içerisine gezdirerek dökün.
- 8En üste tereyağını ve taze kekiği parçalar halinde bırakın. Güvecin kapağını kapatın.
- 9Önceden ısıtılmış 210°C fırında 90 dakika ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın. (Kapağınız yoksa güvecin üstüne ıslatılmış yağlı kağıt serin, alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarın.)
- 10Pişen güveci yarım saat kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.