Tarif

Etli Patlıcan Güveç Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Etli Patlıcan Güveç tarifi, nasıl yapılır? Güveçte patlıcanlı güveç yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
100 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 81B
  • 80
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg dana eti, tranç
5 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet yeşil biber
350 ml et suyu
25 g biber salçası
30 g kuyruk yağı
15-20 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
2-3 dal taze kekik
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Dana etini kuşbaşı doğrayın.
  • Patlıcanları alacalı soyun, iri küpler halinde doğradıktan sonra tuzlu soğuk suda 15-20 dakika bekletin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
  • Toprak bir güvecin dibine ince bir katman halinde kuyruk yağını serin. Kabuğu soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakları tek kat halinde dizin. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri yayın.
  • Patlıcanları elinizle suyu kalmayana kadar sıkın ve etlerin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Ardından doğranmış biber ve domatesleri hiç karıştırmadan güvece yerleştirin.
  • Et suyunun içerisine salçayı ekleyip güzelce karıştırın. Güvecin içerisine gezdirerek dökün.
  • En üste tereyağını ve taze kekiği parçalar halinde bırakın. Güvecin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 210°C fırında 90 dakika ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın. (Kapağınız yoksa güvecin üstüne ıslatılmış yağlı kağıt serin, alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarın.)
  • Pişen güveci yarım saat kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kavurma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Sac İçi Dana Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Beef Stroganoff Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.