Paylaş
- 14B
- 94
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet salatalık
2 adet bahçe domates
2 dilim Bergama tulum peyniri
4 dilim çekirdeksiz siyah zeytin
4 yaprak taze fesleğen
15 ml sirke
4 adet yumurta
2 adet boyoz
15 ml zeytinyağı
Sosu için:
30 ml zeytinyağı
1 adet limon suyu
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Brunoise doğranmış salatalık, domates, peynir, 2’ye bölünmüş siyah zeytin ve taze fesleğen bir mayonez tenceresine alınır.
- 2Bir tencereye su konur kaynama noktasına gelince altı kısılır sirke eklenir. Tek tek olacak şekilde 4 adet yumurta poşe yapılır. Poşe yumurtaların fazla suyu peçete serili bir kaba alınır.
- 3Boyozlar ortadan ikiye kesilir, ortalarına 15 ml kadar zeytinyağı sürülür ve bir teflon tavaya temas edecek şekilde ısıtılır.
- 4Salata için 30 ml zeytinyağı, limon suyu, tuz ve değirmen karabiber ile sos yapılır ve birinci satırdaki kaba boşaltılır. Güzelce karıştırılır.
- 5Tabaklama: Boyozların iç yüzeyi tavanı gösterecek şekilde ikişer tane yan yana konur. Poşe yumurtalar eklenir. Salata eklenir.
Püf Noktası
*Bu lezzetli tarifi, Hellim peyniri tavada pişirdikten sonra dilimleyerek de uygulayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?