- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Sütlü Pofuduk Ekmek Tarifi
Tarif
Sütlü Pofuduk Ekmek Tarifi
Bulunduğunuz yeri mis gibi kokusuyla saracak pofuduk ekmek tarifi mi arıyorsunuz? Hem de en güzelinden en lezzetlisinden... Sütlü pofuduk ekmek tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 101
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g kuru maya
25 ml zeytinyağı
1 adet yumurta
500 g un
12 g tuz
30 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
ay çekirdeği içi
kabak çekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ile mayayı bir kaba ilave ederek karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
- 2Eriyen maya karışımına zeytinyağı ve 1 adet yumurtayı da ilave ederek karıştırın.
- 3Ayrı bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştırarak iç içe geçmesini sağlayın.
- 4Sıvı malzemeleri katı malzemelerin olduğu karışıma ilave edin ve yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- 5Yoğurduğunuz hamuru 60 g ağırlığında bezelere ayırarak yuvarlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Bezelerin üzerini streç film ile örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 7Mayalanan hamurların üzerine fırça ile 1 adet yumurta sarısını sürdükten sonra ay çekirdeği ve kabak çekirdeği serpiştirin.
- 8Ekmek hamurlarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?