Tarif

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere, Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
approved
Paylaş
  • 39B
  • 264
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet havuç
1 adet patates
50 g tane bezelye
1 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
200-250 g tavuk göğsü
15 g domates salçası
7-8 g tuz
karabiber
kimyon
4 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
Beşamel Sos için:
25 g un
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
yeteri kadartuz
Üzeri için:
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye alınır içine bezelye de eklenir üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve dirliği gidene kadar haşlanır. İstenirse hazır garnitür de kullanılabilir.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulmaya bırakılır. Soğan kavrulurken tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve kavrulan soğanlara eklenerek pişirilir. Domates salçası eklenir ve karıştırılır.
  • İçine haşlanıp suyu süzülen havuç patates ve bezelyeler eklenir. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilip 5 dakika pişirilir ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  • Milföyler çözdürülür ve azcık un ile biraz büyütülerek içine tavuklu harç konulur. Çapraz olarak kapatılır ve hafif yağlanmış borcama dizilir.
  • Beşamel sos için tereyağı eritilir un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından krema ilave edilerek topaklanmaması için hızlıca karıştırılır ve tuzu eklenir.
  • Hazır olan beşamel sos bohçaların üzerine pay edilerek dökülür.
  • 190 derece fırında 40 dk. pişmeye bırakılır. Çıkarmadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kızarana kadar pişirilir.
  • Çok daha kızarmış seviyorsanız daha uzun süre fırında tutabilirsiniz. Pişen sultan kebapları fırından çıkarılır servise hazırdır. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Milföy yerine 1 adet yufka kullanabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Betül Kara
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Izgara Tavuk Bowl Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
13B Görüntüleme
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
46B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.