- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Yumurta Dolması Tarifi
Tarif
Yumurta Dolması Tarifi
Yumurta dolması; bir kahvaltı, çay saati, kokteyl tabağı veya başlangıç yemeklerinde en çok tercih edilen bir yemektir. Yapımının kolaylığı dışında, göz alıcı bir sunuma sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 33B
- 113
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
10 g kıyılmış dereotu
frenk soğanı
kapari turşusu
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaları çatlamaması için soğuk suyun içine alın ve 1 tutam tuz ile haşlayın.
- 2Haşlanan yumurtaların kabuklarını güzelce soyun. Boyuna olacak şekilde ikiye bölüp sarılarını çıkarın.
- 3Ayrı bir kabın içerisinde yumurta sarıları, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.
- 4Sıkma torbası ile yumurta beyazlarının içine sıkın.
- 5Üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kapari ile süsleyerek servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?