Tarif

Yumurta Dolması Tarifi

Yumurta dolması; bir kahvaltı, çay saati, kokteyl tabağı veya başlangıç yemeklerinde en çok tercih edilen bir yemektir. Yapımının kolaylığı dışında, göz alıcı bir sunuma sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Yumurta
Karıştırma, Haşlama
Yumurta Dolması Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
10 g kıyılmış dereotu
20 g Pınar Mayonez
Pınar
20 g Pınar Hardal
Pınar
25 g Pınar Labne
Pınar
frenk soğanı
kapari turşusu

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları çatlamaması için soğuk suyun içine alın ve 1 tutam tuz ile haşlayın.
  • Haşlanan yumurtaların kabuklarını güzelce soyun. Boyuna olacak şekilde ikiye bölüp sarılarını çıkarın.
  • Ayrı bir kabın içerisinde yumurta sarıları, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.
  • Sıkma torbası ile yumurta beyazlarının içine sıkın.
  • Üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kapari ile süsleyerek servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta Tarifi
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yumurta Dolmaları Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar (2)

MuratYüksel
· 12.09.2020

Labneyi bu tarife nerede kullanacağız?

Ömür Akkor
· 13.09.2020

Merhaba Murat. Yumurta sarısı, ince doğranmış dereotu, mayonez, hardal ve labneyi karıştırın.