Tarif

Yumurtalı Kuşkonmaz

Bu tarifteki amacım iki farklı pişirme tekniği anlatmaktı. Damak tadınıza göre ister iki teknikten birini isterseniz de her iki tekniği bir arada uygulayabilirsiniz. Yumurtalı Kuşkonmaz tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Yumurta
Tava
Yumurtalı Kuşkonmaz
Paylaş
  • 6B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet yerli kuşkonmaz
20 g chia tohumu
15 g ay çekirdeği içi
10 g rendelenmiş Hindistan cevizi
2 adet yumurta
15 ml zeytinyağı
40 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazların saplarını soyun. 3 dakika buzlu suyun içinde bekletin.
  • Daha sonra buzlu suyun içinden alın, kurulamadan malzemeyi ikiye ayırın.
  • Yarısını Hindistan cevizine bulayıp ısıya dayanaklı bir tavaya veya tepsiye aktarın. 150 dereceye ayarlı fırında 8 dakika, Hindistan cevizi kızarana dek tutun.
  • Kalan yarısını da kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra buzlu suyun içine aktarın ve birkaç dakika sonra suyun içinden alın. Fırından çıkardığınız kuşkonmazlarla birlikte harmanlayın.
  • Yumurta için sütü, zeytinyağını ve yumurtaları bir kapta çırpın. Yumurtayı pişireceğiniz tavaya aktarın. Sürekli çırparak katı bir kıvam elde edinceye kadar pişirin.
  • Sütlü yumurtayı kuşkonmazların üzerine yayın. En son chia tohumu ve ay çekirdeği içini serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktası

Enerji: 259,5 kalori
Karbonhidrat: 9 g
Protein: 10,7 g
Yağ: 20,6 g
Lif: 6,6 g

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar (1)

Mehtap DURMAZ
· 03.03.2020

Lezzetli ve hafif bir tarif,yine en güzel veyeni tarif sizden değerli Chef 👍💫😊

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası
15 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta
10 Dakika
1 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yumurta Dolmaları
20 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme