Sarma ve Dolma

Önce Yeniler
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
11.02.2022
Bulgurlu Pazı Sarması
70 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
26.10.2021
Güveçte Etli Pazı Sarması
80 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi
09.07.2021
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması
6B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
04.06.2021
Aspir Soslu Enginar Dolması
50 Dakika
2 Kişilik
6B Görüntüleme
Yudum MERT
Yudum MERT
Yeme-İçme
20.05.2021
Zeytinyağlı Enginar Dolması
60 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
14.05.2021
Kıymalı Yaprak Sarma
80 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
07.05.2021
Sebzeli Etli Dolma
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Zennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
07.12.2020
Vişneli Yaprak Sarma
90 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Zennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
19.11.2020
Kestaneli Kelem Sarma
90 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme

Geleneksel Türk mutfağının temsilcilerinden sarma ve dolmanın Osmanlı İmparatorluğu ile dünyaya yayıldığı düşünülüyor. Pirincin çeşitli malzemelerle ve baharatlarla buluşmasından doğan sarma ya da dolma, günümüzde hala önemli bir yere sahiptir. Sarma dendiğinde asma yaprağı, lahana, pazı, kiraz yaprağı gibi çeşitli yapraklardan; dolma ise patlıcan, biber, domates, kabak gibi sebzelerden yapılıyor. Sarma ve dolma tarifleri yöreye göre değişiyor, iç harcındaki baharat bile tadı etkiliyor. Kısık Ateş şefleri gerek sarma tarifleri gerekse dolma tarifleri ile tüm yörelere ulaşıyor, birbirinden farklı iç harca sahip sarmalar, dolmalar yapıyor, pratik anlatıma sahip reçeteleri sizlerle paylaşıyor. Sarma tarifleri etli, fıstıklı, tavuklu, üzümlü gibi birçok ekstra malzemeyle birlikte zenginleştiriliyor. Zeytinyağı ya da çiçek yağıyla ise tat yoğunluğu ayarlanıyor. Dolma tarifleri ise klasikleşen patlıcan, biber, kabak haricinde enginar dolması, sebzeli etli dolma, vişneli dolma, kuru dolma, soğan dolma gibi seçeneklerle sofraları süslüyor. Kısık Ateş şefleri bamyadan dahi unutulmaz lezzete sahip dolma tarifleri veriyor.
Kısık Ateş Şeflerinden Sarma ve Dolma Tarifi Çeşitleri
Sarma ve dolmaya esas lezzetini veren şey detaylarda saklanıyor. Yağı, ekşisi, baharatı olmazsa olmaz temel üçlü kabul ediliyor. Kısık Ateş şeflerimiz farklı sarma ve dolma tarifleri ile yenilik arayanlara, yeni kültürlere kapı açmaya hazır olanlara eşsiz tatlar kazandırıyor. Bamya dolması, kabak çiçeği dolması, patlıcan sarma, şırdan dolması, pip dolması, elma dolması gibi hem bildiğiniz hem de yeni tatlar keşfedeceğiniz yepyeni tarifleri Kısık Ateş’te bulabilirsiniz. Şeflerimiz, Türk mutfağının yıldızları olan sarma ve dolma konusunda tüm sınırları aşıyor, ana yemek ve yardımcı yemek olarak sunacağınız birbirinden leziz tarifleri sizlerle buluşturuyor. Etli sarma tarifi, karışık dolma tarifi, sarma ve dolma yapmanın püf noktaları, tencereye kolay dizilimi gibi her yönüyle merak edilen sorular ve tarifler bir tık ötenizde sizleri bekliyor.
Profesyonel Şef Yorumuyla Sarma ve Dolma Tariflerini Deneyin
Geleneksel, değişik sarma ve dolma tarifi yaparken artık zorlanmayacaksınız. Kısık Ateş şefleri, profesyonel yorumuyla sizlere en kolay tarifleri sunuyor, lezzetli sonuçlar almanızı sağlıyor. Sarma ve dolma lezzetinden mahrum kalmamak için hemen tariflerimizi inceleyin, sofraları donatın.