Blog

Kemal Can Yurttaş Kimdir?

Türk gastronomi dünyasının genç ve başarılı mutfak şeflerinden Kemal Can Yurttaş kimdir? Kemal Can Yurttaş’ın eğitim hayatı ve iş hayatındaki kariyer yolculuğuna gelin birlikte göz atalım.

Kemal Can Yurttaş Kimdir?
Paylaş
  • 11B
  • 30
  • Kaydet

Kemal Can Yurttaş Kimdir?

Türk gastronomi dünyasının genç ve başarılı mutfak şeflerinden Kemal Can Yurttaş, mutfak serüvenine lise eğitimi sırasında başlamış olup, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde devam ettirmiştir. Conrad İstanbul Bosphorus’un mutfağında ilk üniversite stajını yaptıktan sonra profesyonel çalışma hayatına başlayan Kemal Şef, daha sonra sırasıyla Rixos Göcek Otel ve The House Cafe İstinyepark’ta çalışmıştır. 2015 yılında, Alancha İstanbul’un mutfağında şef olarak çalışmaya başlamıştır. 2018-2020 yılları arasında Alancha’da Executive şeflik pozisyonunda çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda House Of Brothers'ın mutfak şefliğini de yürütmüştür. Yetenekli Şef Yurttaş, 2018 yılında Basque Culinary Center tarafından eğitim almış olup, 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Türk Mutfağı dersleri vermiştir. Aynı sene, beIN Gurme kanalında haftanın beş günü yemek programı yaparak 70 programlık bir seri oluşturmuştur. 2020 yılında, The Steeve İstanbul’un açılış ekibinde mutfak şefliği görevini yürütmüş olan Yurttaş, 2021 yılında sezonluk devam eden YEK Alaçatı’nın mutfak şefi olmuştur.

Şef Yurttaş, şimdilerde Fairmont Quasar İstanbul Oteli'ne ait 'Aila Restoran'da mutfak şefliği görevini sürdürmektedir. Başarılarıyla kendinden sıkça söz ettiren Kemal Can Yurttaş, 2023 Michelin Guide Selection'a giren Michelin Yıldızlı genç şeflerden biri olmuştur.

Ünlü Şef Kemal Can Yurttaş’ın hazırlamış olduğu; tütsü somon, karides bisk sos, ördek göğüslü hallantiye, toprak güveçte çipura, kayısı yahnisi, kurutulmuş boşnak eti, muhlama, zahterli focaccia gibi birbirinden lezzetli ve yaratıcı tariflerine, tüm püf noktalarıyla Kısık Ateş platformundan ulaşabilirsiniz.

Karides Bisk Sos Tarifi
Ördek Göğüslü Hallantiye Tarifi
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Foccacia Tarifi
Kayısı Yahnisi Tarifi
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
Muhlama Tarifi
Tütsülenmiş Somon Tarifi

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 07.09.2022

Kısık ateş uzmanı nasıl olunuyor?

Kısık Ateş
· 16.09.2022

Merhaba, kısık ateş uzmanı olabilmek için gastronomi alanında tüm eğitimleri aldıktan sonra uzmanlaşmış olmak ve uzunca bir süre deneyim sahibi olmak gerekiyor. Eğitimleriniz sırasında almış olduğunuz bilgileri birçok alanda uzun süre staj yaparak ve çalışarak da desteklemeniz gerekiyor. Tabii aynı zamanda araştırmacı ve yenilikçi bir bakış açısına sahip olmak bu işin en önemli unsurlarından biri. Teşekkürler.

Esref Krkn
· 24.10.2022

Kemal şef çok kıymetli ve gerçekten işinde iyi bir şef

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.10.2022

Görüşünüz için teşekkürler 😊🙏

Benzer Yazılar

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı ve Eğitim Hakkında

Gastronomi’de eğitimin yeri.

9B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı Kimdir?

Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...

15B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
Şef Ali Ronay Hikayesini Anlatıyor

Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.

15B Görüntüleme