Blog

Serkan Çakır Kimdir?

Türkiye’nin başarılı şeflerinden Serkan Çakır kimdir? GastroTire’nin kurucusu, Kısık Ateş’in uzman şeflerinden Serkan Çakır, akademik kariyerinde ne gibi başarılara imza atmıştır? İşte Serkan Çakır’ın merak edilen eğitim hayatı ve kariyer yolculuğu…

Serkan Çakır Kimdir?
Paylaş
  • 16B
  • 24
  • Kaydet

Serkan Çakır Kimdir?

GastroTire’nin kurucu şeflerinden Serkan Çakır, çok küçük yaşlardan itibaren ailesinden dolayı yeme-içme sektörünün içinde yer almasına rağmen eğitim sürecini oldukça farklı alanlarda tamamlamıştır. Müziğe olan ilgisini fark etmesi ile güzel sanatlara yönelen Çakır, eğitimini Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında tamamlayıp, Selçuk Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Fakat bu süre boyunca, mutfakla olan bağlantısı her zaman devam eden başarılı şef, kısa süre içinde istifasını vererek büyüdüğü yer olan Tire’ye geri dönmüş ve aile işletmesi olan Kaplan Dağ Restoran’da çalışmaya başlamıştır. Bu süreçte, Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Serkan Çakır, 2017 yılında GastroTire Mutfak Atölyesi’ni kurmuş olup bundan bir sene sonra ise kardeşi Deniz Çakır ile birlikte atölyelerini restorana çevirmişlerdir.

2018-2022 yılları arasında İzmir’in Tire ilçesinde Gastro Tire restoranında Ege’ye özgü tatların müşterilere sunulduğu bir konsept ile kariyerine devam etmiştir. Günümüzde ise, İngiltere'nin St. Albans şehrindeki Tabure Restoran’ın Mutfak Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Başarılı Şef Serkan Çakır’ın hazırlamış olduğu; kuzu etli şevketi bostan, enginar yatağında arapsaçı, ekşi kremalı turp otu, zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, heybeli çorba gibi birbirinden lezzetli ve yaratıcı tariflerine, tüm püf noktalarıyla Kısık Ateş platformundan ulaşabilirsiniz.

Şef Serkan Çakır’ın Kısık Ateş platformunda bulunan ve en beğenilen tarif içeriklerinden bazıları şöyledir:

Ege Usulü Turp Otu Tarifi
Heybeli Çorba Tarifi
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
Et Sulu Şehriye Çorbası Tarifi
Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi

Şef Serkan Çakır’ın kaleminden en çok dikkat çeken blog içerikleri şöyledir:

Ot Nasıl Haşlanır?
İyi Bir Şef Bıçağı Nasıl Olmalı?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı ve Eğitim Hakkında

Gastronomi’de eğitimin yeri.

9B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı Kimdir?

Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...

15B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
Şef Ali Ronay Hikayesini Anlatıyor

Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.

15B Görüntüleme