Blog

Ali Ronay Kimdir?

Kısık Ateş uzman şeflerinden biri olan Ali Ronay kimdir? Ali Ronay nereli ve kaç yaşındadır? Hem dünyada hem de Türkiye’de farklı ülke ve şehirlerde kariyerini günden güne geliştiren ünlü şef Ali Ronay’ın merak edilen kariyer yolculuğu ve biyografisi…

Ali Ronay Kimdir?
Paylaş
  • 40B
  • 39
  • Kaydet

Ali Ronay Kimdir?

Yeni nesil mutfağın önde gelen isimlerinden biri olan Ali Ronay, 1978 yılında Ankara‘da doğdu. Eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Fakültesi'nde başladığı sırada, mutfak sanatları ve otel yönetimi alanındaki hayalini gerçekleştirmeye karar vererek L'Institut Paul Bacuse, Ecole Des Arts Culinaires et de L'Hôtellerie'ye katıldı.

Washington, D.C. şehrinde Chef Aret Sahakyan'ın Şefliğindeki Cities Restaurant'ta deneyim kazandı ve Türkiye ve yurt dışında birçok otel ve restoranın kuruluşunda ve işletmesinde çalışmaya başladı.

Türkiye'ye dönüşünde, Ali Ronay, İstanbul'daki The Ritz-Carlton'ın en genç Türk mutfak şefi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Kempinski Barbaros Bay, Bodrum'da Executive Şef olarak görev yaparken; Raffles Zorlu Center, Istanbul'un ön açılışında Executive Şef olarak çalıştı; Doğuş grubu D.ream'ın Kurumsal Şef Şefi ve The Swissotel Bosphorus, Istanbul'un ilk Türk Executive Şefi olarak görev aldı. Ayrıca, Michelin yıldızlı şefler Paco Perez, Sven Elverfeld ve Sergi Arola ile çalışarak değerli deneyimler kazandı.

Türkiye'nin popüler televizyon kanalı Fox TV'nin programı The Taste Turkey'de jüri olarak görev yaparken, takımı arka arkaya iki kez birinci oldu. Ayrıca, bu kanalın Şef Akademi programında da jüri üyesi olarak yer aldı.

Ali Ronay'ın amacı, araştırmalarına devam etmek ve 12 bin yıllık Anadolu mutfakları ve kültürlerini dünyaya tanıtmaktır.

Ali Ronay, Ronay's International Food and Beverage Consultancy Company'nin kurucusu ve Ronay's Deli'nin ortak kurucusudur.

Ünlü Şef Ali Ronay’ın Kısık Ateş için hazırlamış olduğu; kaz ciğeri klementinden fransız tostu tarifine, poşe yumurtalı boyoz tarifinden sosis türlüsüne, kalamar tarifinden gronala tarifine kadar birbirinden yaratıcı çalışmalarını püf noktalarıyla bu platformda bulabilirsiniz.

Şef Ali Ronay’ın Kısık Ateş platformunda bulunan bazı tarif içerikleri şöyledir:

Şef Ali Ronay’ın Kısık Ateş Platformunda en çok dikkat çeken blog içerikleri şöyledir:

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı ve Eğitim Hakkında

Gastronomi’de eğitimin yeri.

9B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı Kimdir?

Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...

15B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
Şef Ali Ronay Hikayesini Anlatıyor

Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.

15B Görüntüleme