Kısık Ateş
Blog

Fehmi Samancı Kimdir?

Hem eğitmen hem de şef olarak kariyerinde önemli adımlar atmış ve genç insanlara ışık olmuş olan Fehmi Samancı kimdir? Kısık Ateş’in uzman şeflerinden Fehmi Samancı’nın eğitim ve iş hayatındaki kariyer yolculuğuna gelin birlikte göz atalım.

Fehmi Samancı Kimdir?
Paylaş
  • 8B
  • 30
  • Kaydet

Türk mutfağının önde gelen yetenekli isimlerinden Fehmi Samancı, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezuniyeti sonrası, 2003 yılında Northern Virginia Community College’da mutfak sanatları eğitimini tamamlamıştır. Ruby Tuesday (VA,US), La Madeleine Country French Cafe (DC,US), Kanyon Konyalı Lokantası ve İstanbul Marriott Hotel Asia Orange Restaurant gibi yerlerde restoran müdürlüğü, yardımcı aşçı, baş aşçı gibi farklı pozisyonlarda çalışarak günden güne kendini bu alanda geliştirmiştir. 2008-2011 yılları arasında Istanbul Culinary Institute’de eğitmen şef olarak görev almıştır. 2011 yılında ise, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde, öğretim görevlisi şef olarak çalışmaya başlamıştır. 3 sene sonra, D.ream Akademi’de yönetici şef olarak görev almış olan Samancı, 2018 Nisan ayına kadar D.ream Akademi’de çalışmaya devam etmiştir. Buradaki görevine devam ettiği sırada, 2016 yılında Ortaköy Capricorn Restaurant açılışını yapmıştır.

Hem eğitmen hem de şef olarak kariyerinde önemli adımlar atmış ve genç insanlara ışık olmuş olan Samancı, Mayıs 2018 yılında USLA Akademi Şefi olarak bir süre kariyerine devam etmiştir. Bununla birlikte, Hadi Pişirelim Tv programında sunucu şef olarak çalışmalar yapmıştır.

Başarılı şef Fehmi Samancı, 2019 yılından beri en özel tarifleriyle ve eğitici videolarıyla Kısık Ateş platformunda aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Samancı, markalara danışmanlık yaparak çalışmalarını sürdürmektedir.

Kısık Ateş’in uzman şeflerinden Fehmi Samancı’nın, başta gastronomi öğrencileri olmak üzere profesyonel şef adaylarına yönelik hazırlamış olduğu 100’e aşkın birbirinden özel; geleneksel Türk tariflerinden modern tariflere, temel aşçılık eğitiminden ileri seviye aşçılık eğitimlerine kadar birçok içeriği, her hafta aralıksız olarak tüm detaylarıyla Kısık Ateş’te sizlerle buluşturuyor.

Temel Aşçılık Eğitimi videolarının tamamına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Temel Aşçılık Eğitiminde Yer Alan Bazı Konu Başlıkları:

Mutfağa Giriş

İleri Kesim Teknikleri

Kemik ve Sebze Suları

Mutfak Hazırlıkları

Temel Soslar

Temel Pişirme Teknikleri

Geleneksel Türk Mutfağı Akademi eğitiminde yapılan tüm tariflere ulaşmak için linki tıklayınız.

Uzman Şef Fehmi Samancı’nın Kısık Ateş platformunda en beğenilen geleneksel tariflerinden bazıları şöyledir:

İrmik Helvası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/irmik-helvasi-1471

Bulgur Pilavı Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/bulgur-pilavi-1418

Et Sote Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/et-sote-1452

Sulu Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/sulu-kofte-1462

Papaz Yahnisi Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/papaz-yahnisi-1340

Hünkar Beğendi Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/hunkar-begendi-1342

Düğün Çorbası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/dugun-corbasi-1-1247

Kadınbudu Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kadinbudu-kofte-tarifi-1314

Aşure Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/asure-tarifi-1480

Sulu Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/sulu-kofte-1462

Kağıt Kebabı Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kagit-kebabi-1459

Mutancana Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kuzu-mutancana-1447

Pilav Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/sade-pirinc-pilavi-1414

Hasanpaşa Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/hasanpasa-kofte-1308

Şekerpare Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/findikli-sekerpare-1476

Düğün Çorbası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/dugun-corbasi-1-1247

Tutmaç Çorbası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/tutmac-corbasi-1256

Zeytinyağlı Dolma Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/zeytinyagli-dolma-ici-1465

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/zeytinyagli-cali-fasulye-1376

Izgara Kuzu Ciğer Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kuzu-ciger-izgara-1367

Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/yogurtlu-sis-kebap-1360

İzmir Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/izmir-kofte-tarifi-1294

Fehmi Samancı’nın Kısık Ateş platformunda kaleme aldığı blog yazılarından bazıları da aşağıdaki gibidir:

Lezzeti Etkileyen Faktörler

Balık, Deniz Mahsulleri Çeşitleri ve Tazeliği Anlamak

Kümes Hayvan Etlerinin Yapısı, Bölümleri ve Tazeliği Anlamak

Kırmızı Etlerin Yapısı, Bölümleri ve Tazeliği Anlamak

Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri

Fehmi Samancı Kimdir?

Fehmi Samancı ve Eğitim Hakkında

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Gastronomi Eğitimi Hakkında

Gastronomi’de eğitimin yeri nedir?

10B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı Kimdir?

Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...

16B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Şef Ali Ronay Hikayesini Anlatıyor

Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.

15B Görüntüleme